חנות מדי קרינה וציוד נלווה


הצגת כל המוצרים



צפייה בעגלה
עגלת הקניות שלך ריקה.

Designed by:
SiteGround web hosting Joomla Templates
6,000 ממירים פולטי קרינה ללא תו תקן - בארץ

6,000 ממירים לצלחת לוויינית, שמכון התקנים הגדיר כפולטי קרינה ופסל למכירה, הצליחו בכל זאת להיכנס לארץ באופן חוקי. משרד התמ"ת: "זו טעות טכנית" . אז מה לעשות? בתוך הכתבה.

שושנה חן - ynet- 08.12.09

איך הצליחו להיכנס לישראל אלפי ממירים לצלחת לוויינית שהוגדרו על ידי מכון התקנים כמסוכנים, אף שמוצרים שהמכון פוסל לא אמורים להיכנס לארץ? במשרד התמ"ת, שאחראי על כניסת מוצרי צריכה לישראל, אומרים שמדובר בטעות, ואילו היבואן טוען: "המכשירים לא מסוכנים. נפלתי בין הכיסאות בין מכון התקנים לתמ"ת".

 

במקביל, הודיע היבואן על איסוף מחדש של המכשירים, ש"הוחבא" לפני כשלושה שבועות בעמודי מודעות לא בולטים בשני עיתונים בלבד, אחד מהם באנגלית.

 

 

התמ"ת נתן פטור  

חברה בשם טלראן תקשורת ייבאה בשני משלוחים כ-6,000 ממירים לצלחת לוויינית. מדובר במכשירים של מדיה קום, דגם MCI 910, ביבוא מסין. מכל משלוח הובאו דגמים לבדיקת מכון התקנים. יעקב וכטל, משנה למנכ"ל מכון התקנים, אישר לנו כי הדגמים כשלו בבדיקת הקרינה האלקטרו-מגנטית והתגלו כפולטים קרינה מעבר לתקן (חשיפה מתמשכת לכמויות קרינה חריגות עלולה לגרום לנזק בריאותי ואף לסרטן. ש.ח).

 

 

"לפי הנוהל שלנו, מוצרים כמו מקלטי לוויינים עוברים שתי בדיקות, בדיקת קרינה ובדיקה שמיועדת לראות אם המוצר עלול לחשמל," הסביר וכטל. "מכיוון שהמכשירים התגלו כפולטי קרינה, הכרזנו עליהם כלא מתאימים לכניסה לארץ, ולא היה צורך להמשיך בבדיקות." בדיעבד, לאחר שנודע למכון כי המכשירים נכנסו לארץ, בדיקה נוספת שנערכה העלתה שהם עלולים לגרום גם להתחשמלות.

 

 

אחרי שבמשך חודש ניסה היבואן לתקן את המכשירים ללא הצלחה – מה שהתברר בבדיקות חוזרות – היו בטוחים במכון התקנים שהם הוחזרו למקום מוצאם. אלא ששני המשלוחים, כאמור, הצליחו להיכנס לארץ, ועוד באישור משרד התמ"ת. מתברר כי לתמ"ת יש סמכות לפטור מוצרים מהצורך לעבור את בדיקת מכון התקנים. פטור כזה מוענק כשמדובר בכמויות קטנות, במוצרים לשימוש עצמי או לשימוש מקצועי ולא למכירה.

 

 

לא ברור איך בדיוק הצליחו המכשירים ליהנות מהפטור. לדברי הממונה על התקינה בתמ"ת, גרישה דייטש, "המוצר דווח כפריט מכס לא מדויק על ידי עמיל המכס, ועובד שלנו לא עלה על הטעות ושיחרר את המוצר בתום לב".

 

 

התמ"ת הורה על איסוף הממירים

מכון התקנים דיווח על הממצאים החמורים לממונה על התקינה בתמ"ת, וזה הורה על איסוף המכשירים. טלראן תקשורת פירסמה באמצע נובמבר מודעה ב"ג'רוזלם פוסט" ובעמוד מודעות של חוקי תכנון ובנייה ב"מעריב". החברה קראה לצרכנים, מתוך "דאגה לשלום הלקוחות ומחויבות לשירות ואיכות המוצר", להחזיר את המוצרים או להחליפם.

 

שי אסלן, האחראי על היבוא בטלראן תקשורת, טוען כי מדובר במוצרים שנמכרו כולם לשטחי הרשות הפלסטינית. "אנחנו נותנים דו"ח על קצב האיסוף שלנו לתמ"ת ואני מאמין שתוך כמה ימים יגיעו כל המכשירים, אם כי כל מי שיחזיר את המוצר אפילו בעוד שנה או שנתיים יקבל את כספו חזרה. לדעתנו המכשיר תקין בהחלט, כפי שגם העלו בדיקות במעבדתנו, ואנחנו קורבן לריב בין מכון התקנים ומשרד התמ"ת, שאישר את הכנסת המכשירים לארץ".

 

 

בתמ"ת אומרים בתגובה: "לא נוכל בשלב זה לספק פרטים נוספים מלבד העובדה שהוצא צו מנהלי ליבואן בדרישה להפסיק באופן מיידי יבוא ושיווק של המוצר, לאסוף אותו מכל נקודות השיווק ולפרסם מודעות איסוף מחדש לציבור שכבר רכש את המכשיר. הפרסום ב'ג'רוזלם פוסט' הוא בגלל שרוב הציוד נמכר לשטחים.

 

"נכון להיום נאספו בשטחי ישראל 56 ממירים. בבדיקות שביצע התמ"ת לאחרונה לא נמצאו המכשירים בחנויות למוצרי אלקטרוניקה. כמו כן, בסוף השבוע שעבר נפגש נציג הממונה על התקינה עם ארבעה עובדים של רשות התקנים הפלסטינית והעביר לרשותם מידע על המכשירים המסוכנים".

 

 

עם זאת, בתשובה לשאלתנו אומר יעקב וכטל ממכון התקנים כי הוא בהחלט מודאג מכך שאלפי מכשירים מסוכנים מסתובבים בישראל ואיש איננו יודע בדיוק איפה.  

 

 

אז מה עושים?

 

בדקו את הממיר שלכם: קניתם ממיר לצלחת לוויינית? קודם כל תירגעו, רוב הסיכויים שמדובר בממיר שקיבל את אישור מכון התקנים.  הממיר שאינו מאושר הוא תוצרת מדיה קום, דגם ,MCI 910 ביבוא מסין.

 

 

אם זה הממיר שלכם, פנו ליבואנית, טלראן תקשורת. החברה מאפשרת להחזיר אותו או להחליף לממיר תקין.

 

 

טלפון: 1-700-704-74   כתובת: רחוב הסדן 10 א.ת. חולון.